Entrenadors de persones

Jaume Ribas. Quan un pare o una mare deixa el seu fill a un entrenament de bàsquet, sobretot a una escoleta de bàsquet o un equip mini, pensa que l’infant passarà una hora o una hora i mitja aprenent una mica de bàsquet, jugant amb els amics, passant-s’ho bé i que, a més, tendrà un adult responsable que el vigilarà i que el guiarà en tot això. I en part, és així. Però els entrenadors tenim una tasca més important: formar persones, fer persones, entrenar persones. Bones persones. Si poden ser bons jugadors, millor, però han de ser bones persones de per força. Hem d’encaminar tots els esforços cap aquí. Un bon jugador pot aportar molt a un equip, a un club, a una lliga i, fins i tot, a tot l’esport. Però una bona persona aportarà a tota la societat; també quan deixi de jugar.
Arran d’això contaré una anècdota que va passar no fa molt a l’equip on estic d’entrenador ajudant, el mini masculí de Sa Pobla. Resulta que l’entrenador va treure el carro de les pilotes d’on tenim el material i un al·lot que estava per allà a prop el va agafari el va dur fins a la pista on entrenam, sense agafar cap pilota de dins per ell. La resta de l’equip va córrer cap al carro per mirar de fer-se amb la millor pilota; la més nova, la més rodona, la de cuiro… Jo m’hi vaig fixar i l’entrenador, en Rafel Crespí, també. Quan vàrem començar l’entrenament vàrem agrair i reconèixer al nin que havia duit el carro el que havia fet. Vàrem voler fer veure als jugadors que era important no mirar només per un mateix, sinó per tot l’equip. I això pot aplicar-se a molts altres àmbits.
El més curiós d’això va ser quan va acabar l’entrenamet. Hi va haver un parell de jugadors que abans de veure el que havia passat amb el carro  de les pilotes no ho haguessin fet segurament, però que varen oferir-se per ajudar a arraconar les cistelles. Varen entendre que era més important l’equip, el col·lectiu, que no córrer cap al vestidor i desentendre’s de tot. Els nostres jugadors varen créixer com a persones.
En acabar la temporada esper que els nostres jugadors hagin millorat moltíssim i que siguin millors que pel setembre quan vàrem començar. Però sobretot esper que adquiresquin els valors que transmet el bàsquet. Els serà de més profit.

0 votes

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

<