Jornada clau a Menorca per entrar al Júnior Balear

Integrants del Júnior Masculí del CB Ciutadella Foto: CB Ciutadella

Integrants del Júnior Masculí del CB Ciutadella
Foto: CB Ciutadella

Jordi Capó/Rafel Gelabert La competició a Menorca arriba a la recta final, cinc partits per a la conclusió de la fase de promoció, i els tres equips que avançàvem que eren els favorits a Júnior Masculí no han fallat: CB Ciutadella, La Salle Maó i CD Alcàzar es disputen les dues places per entrar al Júnior Balear quan el divendres podrem viure el darrer partit entre ells al Pavelló Municipal de Ciutadella (Ciutadella-Alcàzar). A femení també es presenta una jornada molt important per entrar al Júnior Balear en què dos dels aspirants (Sant Lluis i Ferreries) s’enfronten una setmana abans que Sant Lluis es vegi les cares amb el líder, Jovent d’Alaior.

No pot presentar-se més interessant el partit que es disputarà aquest divendres al pavelló municipal de Ciutadella un partit clau que segurament decidirà la lliga i els dos possibles classificats per la Lliga Balear. Tot i que faltaran encara 4 partits per acabar la lliga, la diferència que s’ha pogut veure entre els tres equips punters i la resta d’equips, i havent-se disputat ja els 6 partits entre els 3 primers classificats sembla que tot quedarà pràcticament decidit, tot i que no matemàticament. Ja fa dos anys amb aquesta mateixa generació (96 i 97) els tres es va acabar la lliga amb un triple empat.

La lliga actualment es troba liderada pels de ponent amb només una derrota, seguits de ben a prop dels dos clubs maonesos amb dues derrotes. Però tot pot canviar després del partit d’aquest divendres, entre CB Ciutadella i CD Alcazar.

LES POSSIBILITATS

En cas de victòria local, aquests es farien, (si no hi ha sorpreses posteriors) amb el títol i encara es podrien permetre el “luxe” de perdre un partit més, ja que tenen l’avaratge guanyat amb la Salle. En aquest cas la segona plaça per la Lliga Balear se l’endurien els sallistes.

Els nombres es compliquen si guanya el CD Alcazar. Els de Ciutadella caurien directament a la tercera plaça. Si la victòria fos només per un punt, la Salle es posaria líder, i els del Padre Petrus segon. En canvi si la victòria fos per 2 punts o més, el líder passarien a ser els vermells i La Salle segon.

Recordem que en qualsevol cas, encara quedarien per disputar 4 jornades de lliga domèstica més.

CB CIUTADELLA

L’equip dirigit per Pascual i González ha perdut només un partit a la pista del tercer classificat, això sí, per 21 punts. Un equip a priori liderat per Cànovas (’97) tot i que molt ben secundat per una gran generació del 96 sortida de les pistes municipals de Ciutadella.

Un equip que s’ha sabut adaptar a les necessitats de la temporada, que sap combinar joc ràpid, contratac, amb moments de joc pausat, atacs llargs i cercant sempre la millor opció en atac.

CB LA SALLE MAÓ

Qui millor ho té per classificar-se per la lliga Balear, però qui potser ho té més complicat fer-se amb el títol. Baix la batuta de l’experimentat Fernández i els seus recursos tàctics, capaços de sorprendre amb alternatives zonals i individuals, tant a mitja com a tota la pista. Equip físicament molt poderós, amb jugadors alts que poden jugar per dins i per fora.

De Bustos (’96) i Miralles (’97) són possiblement els dos jugadors que més aportin ofensivament però no els únics. El primer juga d’1 és capaç de generar perill a la vegada de fer jugar a l’equip, i postetjar si el defensen bases inferiors físicament. Miralles en canvi destaca pel seu tir de 3 punts, tot i jugar habitualment en posicions interiors, on és capaç de carregar el rebot ofensiu amb força.

CD ALCÀZAR

Els de Narcís Pons han practicat durant la lliga qui són, i d’on venen. La filosofia “Alcazareña” es presenta una vegada més en aquest equip junior. Joc alegre i vistós, amb un ritme elevat i moltes possessions. Equip destacat per les seves individualitats, el percentatge elevat de triples i el talent de jugadors com Barrasa (’96) i Sintes (’97). Ben acompanyats pels cadets Petrus (’98) i Cardona (‘98) que venen de disputar el Campionat d’Espanya amb el combinat de les Illes Balears.

Molts dels jugadors d’equip poden gaudir de la gran oportunitat de poder compaginar l’equip junior amb no pocs minuts amb el primer equip que disputa la 1a Balear, i també dirigit pel jove Pons.

femení el Jovent d’Alaior lidera la taula amb un balanç de set victòries i una derrota per davant del Sant Lluis (5-1) i Ferreries (5-2). Una setmana abans de què els dos líders s’enfrontin el Sant Lluis haurà de mantenir la seva condició de colíder guanyant al ‘Ferre’ aquest mateix divendres.

Per la seva part el Jovent visita al coer de la competició, La Salle Maó, a la setmana prèvia de l’important i decisiu partit enfront el Sant Lluis.

La setmana que ve ZonaRookie ampliarà la informació sobre la lluita a femení i donarem a conèixer el resultat d’aquesta interessant jornada a Júnior Masculí.

0 votes

One comment on “Jornada clau a Menorca per entrar al Júnior Balear

  1. Anònim dice:
    Miralles es del 97, l’any passat va estar a la seleccio balear cadet

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

<